Εργαστήρι Πέτρα – Ψαλίδι – Χαρτί

Το εικαστικό εργαστήρι Πέτρα – Ψαλίδι – Χαρτί είναι ένας χώρος δημιουργίας. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση.

Μαθήματα ραπτικής

Μου αρέσει πολύ να ράβω. Όταν θέλω να κάνω ένα διάλειμμα από τη ζωγραφική, το ράψιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώνω.

Το πάθος μου για τη ραπτική ξεκίνησε όταν άρχισα να διαβάζω βιβλία της Jane Austen και φανταζόμουν τα κοστούμια αυτής της εποχής, ρούχα που ήταν αδύνατον να βρω στα μαγαζιά. Είμαι αυτοδίδακτη αλλά κουβαλάω τα γονίδια της γιαγιάς και της μαμάς μου.

Όταν ξεκινάς να ράβεις αναπόφευκτα ερωτεύεσαι τα υφάσματα. Εμπριμέ, λουλουδάτα, ριγέ, υφαντά, μεταξωτά, λινά, παλιά και καινούρια δεν είναι ποτέ αρκετά και κανένα εργαστήρι δε θα έφτανε ποτέ για να τα στεγάσει. Τα θέλω όλα και όταν βλέπω καθένα από αυτά, φαντάζομαι τι θα μπορούσε να γίνει.

Αυτή την αγάπη θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας, γι αυτό ξεκίνησα να κάνω τα μαθήματα ραπτικής. Μαθαίνοντας σας να χρησιμοποιείτε τη ραπτομηχανή, θα μπορέσετε να φτιάξετε ό,τι ονειρεύεστε, από ένα απλό τσαντάκι, μέχρι το φόρεμα των ονείρων σας!

Μαθήματα ζωγραφικής

Άρχισα να ζωγραφίζω σε μεγάλη ηλικία. Όταν ήμουν παιδί προτιμούσα να μαζεύω πράγματα από τη θάλασσα και να συνθέτω άλλους κόσμους. Η ζωγραφική ήρθε στη ζωή μου αφού τελείωσα το σχολείο. Σπούδασα γραφιστική στη σχολή Βακαλό και τότε έπιασα πινέλο για πρώτη φορά. Πειραματίστηκα πολύ για να βρω το υλικό που μου ταιριάζει περισσότερο. Κι ανακάλυψα τελικά πως θέλω να παίζω με όλα τα υλικά και να δοκιμάζω πολλές τεχνικές. Στα μαθήματα στο εργαστήρι έχω μεγάλη χαρά να δείχνω αυτά που έχω μάθει κι ανακαλύπτω καθημερινά. Το χορό της γραμμής, τη σύνθεση, το χρώμα και τόσα άλλα που μπορούν να γίνουν πίνακας, διακοσμητικό αντικείμενο, κατασκευή, ρούχο, αξεσουάρ. Για μένα η ζωγραφική είναι ένα παιχνίδι κι ο τρόπος να μιλώ για αυτά που αγαπώ. Θα αισθάνομαι πάντα μαθήτρια.

Σεμινάρια

Στο εργαστήρι λειτουργούν τα τμήματα που διαρκούν όλη τη χρονιά καθώς και τα ταχύρρυθμα σεμινάρια.

Τα τμήματα είναι πρωινά ή απογευματινά και ξεκινάνε τον Οκτώβρη.

Επειδή κάθε τμήμα δε μπορεί να έχει πάνω από 4-5 μαθητές πρέπει να κλείνετε άμεσα τη θέση σας.

Για όσες από εσάς δε μπορείτε λόγω χρόνου να συμμετάσχετε όλη τη χρονιά, υπάρχουν και τα ταχύρρυθμα μαθήματα που γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα, συνήθως σαββατοκύριακο.

Υπάρχει όμως και η δυνατότητα για κάποιο ιδιαίτερο μάθημα, όταν θέλετε να μάθετε κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν έχει αναρτηθεί στα μαθήματα.

Είμαι πρόθυμη να σας δείξω ότι θέλετε!

Εκδηλώσεις

Το εργαστήρι φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, όπως βιβλιοπαρουσιάσεις, παραμυθοβραδιές, μουσικές βραδιές μπαζάρ κ.α. Ευκαιρία να χαλαρώνουμε και να μοιραζόμαστε τη χαρά που η τέχνη γεννά.

Διεύθυνση

Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, Ακρόπολη,11742 Αθήνα

Τηλέφωνα: 6977420545 και 2103479334

Upload Image...